top of page

Aurinkoinen ensikosketus Pohjanmerelle

Edellisen päivän hankalan ja terävän aallokon jälkeen tiistaiaamu valkeni tyynenä ja aurinkoisena. Aamuhuollon jälkeen pääsimme merelle klo 9 aikaan. Putputimme moottorilla eteenpäin ja seurasimme tuulen kehittymistä. Valitettavasti tuulta ei tullut juuri lainkaan koko päivänä niin, että olisimme voineet purjehtia kunnolla. Pystyimme välillä käyttämään isoa purjetta moottorin apuna.

Rauhallisesta menosta huolimatta vesillä oli ihanaa ja ympärillä näkyi kauniita hiekkarantoja. Pohjanmeren laakeat laineet kimalsivat kauniisti, näytti kuin meri olisi ollut täynnä timantteja. Vihdoin sai pitkähihaiset heittää pois! Auringonpaistetta riitti ja se oli välillä jopa paahtavaa. Laskuvesirannikolla paksut hylkeet paistattelivat päivää. Muutaman kerran näimme hylkeenpään pilkistävän veneen vieressä vedessäkin. Katkaraputroolareita lipui ohitsemme lokkiparvien saattelemana. Illan suussa näimme jopa pyöriäisen hypähtävän veneen lähellä.

Teimme matkaa tiistaina 12 tuntia, jonka aikana etenimme n. 60 mailia. Pohjammerelle päästyämme matkanopeus oli aluksi 3-4 solmua puskiessamme vuorovesivirtaa vastaan. Sitten kun virran suunta kääntyi iltapäivällä, niin pääsimmekin kulkemaan yli 7 solmun nopeudella.

Yöksi suuntasimme IJmuidenin satamaan Amsterdamiin johtavan kanavan suulle.

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page