top of page

Plägä ja tyhjä Kihdinselkä

Lauantai-aamu valkeni aurinkoisena Kappelskärin satamassa kun miehistöön saapui kaksi pöllämystynyttä uutta jäsentä Finnlinesin avustuksella. Päätös lähteä purjehtimaan tuli niin nopeasti että laivalippujen ostaminenkin (Naantali-Kappelskär) jäi viimeisille minuuteille, eikä passien etsinnöistäkään jäänyt draamaa puuttumaan! Koska Finnlinesilla pitää matkustajien mukana kulkea jonkinlainen ajoneuvo, mikä pitää lisäksi saada takaisin Suomeen, sai myös saattoporukka odottamattoman äkkilähdön kera viikonloppuristeilyn Ruotsiin.

Kappelskärin satamassa on kaunis pähkinälehto ja luonnonsuojelualue, jonne pääsimme tutustumaan ennen lähtöämme. Saattajaporukan pienimmät pääsivät innoissaan tutkimaan sataman elämää ruohonjuuritasolla etanoineen ja sammakoineen ennen paluumatkaansa pallomeren kimpussa.

Lauantaina lähdettiin Kappelskäristä matkaan heti aamusta samoihin aikoihin kuin vierestä lähtevä Finnlinesin lautta. Niin sitä sitten vilkuteltiin puolin ja toisin, kun BlueBirdin matka jatkui spinnulla kauniissa Tukholman saaristossa kohti koti-Suomea. Tuulet eivät aivan yltäneet sääennusteen tasolle, joten välillä jouduimme ajamaan moottorilla. Syyskuinen ilma tuntui auringosta huolimatta viileältä ja lämmintä vaatetta piti iltaa myöten lisätä niin paljon kun päälle mahtui.

Täydennetyt karkkivalikoimat katosivat hyvää vauhtia jo ensimmäisenä päivänä ja miehistön ruokahalu tuntui olevan pohjaton.

Suomen aluevesiraja ylitettiin Maamme-laulun sävelten saattelemana ja iltapäivällä pääsimme hyvin purjehtimaan sivutuulessa. Ahvenanmerellä oli mukavat mainingit, mutta kylmänkostea kolotus meinasi hiipiä loppusuoralla luihin ja ytimiin. Caramelle pääsi lepäämään illasta Rödhamnin saarelle, jossa se oli päässyt käymään myös edellisenä kesänä matkallaan Ruotsiin.

Sunnuntaina Caramelle lähti liikkeelle jo ennen auringonnousua tankkauksen kautta. Tälle päivälle ei oltu juuri tuulia ennustettu säätiedotteissa, joten kaikki bensa tuli tarpeeseen. Saaristomeri näytti kauneimmat puolensa tyynellä ja pilvettömällä säällä. Vesi oli kirkasta, ja pitkin matkaa näkyi parveittain meduusoja uiskentelevan veneen vierestä. Joutsenia näkyi paljon pitkin matkaa ja pilkistelipä pari hylkeen kuonoakin heti kun ruuan tuoksua tuprutteli veneen kyökistä.

Tämän päivän päätteeksi on takana 75 merimailia ja 17 ajotuntia. Pääsimme perille Kasnäsiin, jonne BlueBird jää viikoksi levähtämään ja odottamaan matkan viimeistä etappia, uuden miehistön kanssa matkaa kohti Vuosaaren koti-satamaa!

 

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page