top of page

Paluu kotisatamaan


data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

BlueBird lähti pitkälle matkalleen kohti Englantia ja takaisin 26.5. Matkan aikana veneen kyydissä oli yhteensä 21 purjehtijaa, jotka saivat kokea unohtumattomia hetkiä ja seikkailuja. Viimein, lokakuun ensimmäisenä päivänä, yli 2000 mailin jälkeen, Caramellen matka oli tältä erää tulossa päätökseensä.

Viimeinen etappi Espoon Matinkylästä Vuosaareen oli päätetty purjehtia sopivan sään osuessa kohdalle. Sunnuntaille oli luvassa 4-6 m/s etelätuulta, joten se valikoitui paluupäiväksi. Miehistöksi lähtivät Annamari, Zhen ja Ilari ja köydet irrotettiin laiturista klo 10 aikaan. Oli hienoa päästä purjehtimaan vielä tälle viimeiselle kotiinpaluumatkalle! Vaikka tuuli oli otollinen, lokakuinen päivä oli pilvinen ja kolea, joten kaikille vaatteille tuli käyttöä. Meri velloi harmaana ja tihkusade kasteli välillä kepeästi kasvoja. Silti oli aivan upeaa vetää keuhkot täyteen raikasta meri-ilmaa ja nauttia (luultavasti) kauden viimeisestä purjehduksesta.

Purjeet nostettiin pian lähdön jälkeen ja matka eteni leppoisasti sivutuulessa 3-4 solmun vauhdilla. Helsingin keskustan edustalla päätimme kuitenkin ottaa moottorin hetkeksi avuksi, jottei vastaanottokomitean tarvitsisi muuttaa päivän suunnitelmiaan. Näimme matkan aikana joitakin pieniä purjevenekilpailuja. Lisäksi joillekin meistä oli ensimmäinen kerta nähdä Helsingin rantaviivaa saaristosta käsin. Kauniilta ja vehreältähän pääkaupunkimme näytti. Santahaminan eteläkärjen kohdalla nostimme purjeet uudelleen ja saimme sammuttaa moottorin läpitunkevan pärinän. Pian Vuosaaren sataman värikkäät nosturit tulivatkin jo näkyviin ja samalla aloimme virittelemään juhlaliputusta. Vedimme takilaan kaikkien seitsemän maan liput, joiden kautta BlueBirdin matka oli kulkenut.

Skattanselällä tuuli tyyntyi lähes kokonaan, joten ajoimme viimeiset metrit moottorin avustamana. Vielä tutulta aallonmurtajalta sisään ja siellä kotilaituri jo häämötti. Veneen lipuessa laituria kohti, kaikuivat harmaalla lahdella juhlavasti trumpetin ja pasuunan sävelet. BlueBird oli päässyt kotiin!

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page