top of page

Kalmarin linna


To 8.6. saavutimme Ruotsin mantereen ja Öölannin välisen, vuonna 1972 rakennetun sillan, joka on reilu 6 kilometriä pitkä. Purjehdimme sen ali täysikuun valossa.

Kun vihdoin löysimme sopivan vierasvenesatamapaikan puolen yön aikaan, pari kaupunkikania toivottivat meidät tervetulleiksi iloisesti loikkien. Oli hämmentävää huomata olevansa keskellä kaupunkia, rautatieaseman vieressä. Juuso ja Lare virittivät puomitelttansa katulamppujen valossa luksusjahtien viereen.

Aamu 9.6. oli aurinkoinen ja lämmin. Lähtö päätettiin ajoittaa keskipäivään ja ajanvietteeksi lähdettiin kävelylle katselemaan Kalmaria. Veneestä kivenheiton päässä olikin kaunis Kalmarin linna ja sitä ympäröivä upea puisto. Aamupäivällä pääsimme kävelemään linnan muureilla ja ihailemaan sen vanhoja tykkejä ja sitä ympäröivää vallihautaa, sekä maisemia.

 
Kalmarin linna

Pian olikin jo aika valmistautua lähtöön ja vene pääsikin lähtemään satamasta klo 16 maissa. Kohteena oli joko Bergkvara tai Kristianopel riippuen purjehdusvauhdistamme. Lähdimme purjehtimaan sopivassa kaakkoistuulessa kohti etelää.

 

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page