top of page

Dover, 51°07′09″N, 1°19′46″E, UTC 18.00 - Määränpää saavutettu!


 

“Maata näkyvissä!”, kuului iloinen huudahdus kun Englannin rantaviiva alkoi piirtyä horisontissa huuliharpun leppoisten sävelien soidessa. Pikkuhiljaa rannan lähestyttyä Doverin upeat valkoiset kalliot alkoivat hahmottua keinuessamme BlueBirdin kyydissä mahtavilla aalloilla. …Parin tunnin kuluttua kuului uusi iloinen huudahdus “Maata näkyvissä!”, kun veneen optikkokin heräsi tilanteeseen.

Viimeinen etappimme Englantiin alkoi Dunkerquen satamasta heikon länsituulen saattelemana. Ajoimme Calaisiin saakka koneella, minkä jälkeen moottorin tankkauksen yhteydessä tuuli nousi sopivasti ja kääntyi lounaaseen. Niinpä oli aika nostaa purjeet, mikä olikin jo ollut miehistön toiveissa. Olimme valmistelleet ja suunnitelleet Englannin kanaalin ylitystä oikein olan takaa, ottaen huomioon vuorovesilaskelmat ja virtaukset ynnä muuta. Loppujen lopuksi pääsimmekin purjehtimaan yhdellä halssilla Calaista suoraan Doverin porteista sisään.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Lopulta Englannin kanaalin ylitykseen kului aikaa reilut kolme tuntia, kun tuuli ja virtaukset kuljettivat meitä eteenpäin noin 5-7 solmun nopeudella. Lounaistuuli nosti meille loppumatkalle mahtavan 2-3 metrisen aallokon, jossa Caramelle viihtyi kuin kotonaan. Satamaan päästyämme olimme sitten läpimärkiä, merellä olleen näköisiä ja osa miehistöstä melko lailla katkaravunpunaisia.

Näin päättyy toukokuussa Vuosaaresta alkanut, viisi viikkoa kestänyt menomatka Englantiin. Mukana matkalla on ollut yhteensä 14 partiolaista, nyt monia uusia kokemuksia rikkaampana. BlueBird jää nyt kuukaudeksi Doverin satamaan, josta paluumatka Suomeen alkaa elokuussa. Seikkailuja ja uusia tarinoita on siis vielä tiedossa, muistattehan pysyä kanavalla :)

Tiedämme, että tätä matkaa ovat kantaneet monet rukoukset ja ajatukset. Kiitokset teille kaikille, että olette seuranneet blogia ja eläneet ajatuksissa mukana matkallamme!

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page