October 2, 2017

September 27, 2017

September 13, 2017

September 4, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Matka jatkuu – suuntana Suomi

September 12, 2017

 

 

Tuulen suunta väistyi viimein idästä ja uusi miehistö (Juuso ja Lare) lähtivät tuomaan venettä Västervikistä kohti koti-Suomea. Tiistaiksi ja keskiviikoksi oli luvassa kohtalaista-navakkaa etelätuulta (8-10 m/s), mikä lupaili mukavan vauhdikasta kotimatkan alkua.

 

Saavuimme Västervikiin bussilla klo 12.20. Kiireinen käynti kaupassa , kävely satamaan, satamamaksujen hoito, sen jälkeen pääsimme laittamaan Blue Birdiä lähtökuntoon. Kaikki sujuikin mukavan ripeästi ja klo 15 irrotimme köydet laiturista. Heti perään uskollinen moottorimme ilmoitti, että ei saa bensaa, mutta onneksi peräpoiju oli vielä tarttumaetäisyydellä ja löimme veneen hetkeksi kiinni. Soitto tekniikasta vastaavalle Tuomaisen Timolle auttoi jälleen, bensatankista lähtevässä letkussa oli jokin tukos, joka aukesi ravistelemalla.

 

Sää oli kesäinen ja lämmin. Saariston suojasta päästyämme nostimme purjeet ja keli oli luvatun lainen, navakkaa etelätuulta. Väylä alkoi noin viiden mailin avomeriosuudella, jossa aallokko oli lähes samankorkuista kuin viikkoa aiemmin. Erona oli kuitenkin se, että tuuli tuli nyt perästä ja siivitti Caramellen ajoittain mukaviin surffeihin. Alkuillasta reitti pujahti takaisin saariston suojiin, jossa matka jatkui aallokolta suojassa. Puuskainen takatuuli ja mutkainen reitti antoivat sopivasti haastetta iltapurjehdukselle.

 

Hämärän alkaessa laskeutumaan päätimme luopua tavoitteesta päästä Grytissä olevaan vierasvenesatamaan. Löysimme hienon lahdenpoukaman, joka oli etelätuulelta suojassa ja siihen jäimme ankkuriin – ensimmäisen kerran koko matkalla. Saimme viettää yön rauhassa kymmenien joutsenten, merimetsojen ja monien muiden vesilintujen kanssa, jotka myös olivat hakeneet suojaa samasta lahdesta. Pilvetön yö aukaisi komean tähtitaivaan ja puolikuun ihasteltavaksi.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
© 2016 Plk Kallan Tiirat ry