October 2, 2017

September 27, 2017

September 13, 2017

September 4, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Kanavoiden halki Amsterpadon

August 17, 2017

 

Aivan kuten edellispäivän ennusteet olivat lupailleet, tervehti miehistöä veneestä aamulla noustessa tihkusade ja navakka tuuli, joka suuntansa vuoksi nostattaisi merellä rajun aallokon. Miehistön vatsojen säästämiseksi siis pysyttiin eilisen suunnitelmassa jatkaa matkaa kanavia pitkin. Amsterdamin jälkeen päästäisiin kuitenkin myös purjehtimaan Markermeerin tekomerelle, joten kovatuulista menoa olisi luvassa. Siispä ennen lähtöä vielä reivattiin purjeet ja valittiin etupurjeeksi uusin, reissua varten hommattu fokka. Ja sitten vain täyttä vauhtia kohti...

 

 

... ensimmäistä sulkuporttia, jonka aukeamista odoteltiin tunnin verran. Mutta kun suluista viimein päästiin, alkoikin miehistöllä mukava kanavaristeily Amsterdamiin, jonka aikana päästiin ihailemaan kaunista ja perinteistä Alankomaalaista maaseutua. Joka puolella näkyi upeita kivihiili kasoja, valtavia harmaita teollisuushalleja, mielenkiintoisen tuoksuisia veden puhdistamoita, suunnattomia (ei kirjaimellisesti, useimmiten ne näyttivät oikein hyvin tietävän minne olivat menossa), väliin ruosteisia jokilaivoja sekä tankkereita ja vaikka minkälaista muuta ihastelun aihetta. Amsterdamia lähestyttäessä rakennukset alkoivat olla modernempia ja osa äityi jopa postmoderniksi. Kaikki mukava kuitenkin loppuu aikanaan ja niin tämä kanavapätkäkin tuli päätökseensä, kun Amsterdamin läpi livuttuamme sulavasti sujahdimme sulun läpi kanaalista Markermeerille.

 

Markermeerilla pääsimme taas nostamaan tuulikeräimemme salkoon ja sammuttamaan itsemme jälkeen äänekkäimmän veneen laitteista. Olosuhteet olivat purjehduksen kannalta ihanteelliset, kun navakka sivumyötäinen siivitti veneen kauniiseen liitoon veden päällä, mutta matalan veden syvyyden vuoksi ei kuitenkaan päässyt nostamaan hyvää oloamme pilaavaa aallokkoa. Matka taittui ripeästi ja yöpymispäämäärämme, Markermeeriin ja Ijsselmeerin välinen pato ja siinä oleva sulkuaukko, lähestyi hyvää vauhtia.

 

 

 

Valitettavasti lähtö aamulla oli viivästynyt, minkä vuoksi aurinko ehti laskea horisonttiin ennen perille pääsyä. Loppumatka siis taitettiin kirkkaan tähtitaivaan alla tähtien ja otsalampun loisteessa. Jännitysmomentteja iltaan toi väylälle asetettu kalanpyydys, joka onneksi viime hetkellä huomattiin ja väistettiin. Nyt vene on laituroitunut vierasvenesatamaan sulun vieressä ja siitä matkaa jatketaan Ijsselmeerille ja yhä eteenpäin kanavoiden. Saa nähdä, onko huomenna tämän ryhmän viimeinen purjehduspäivä tällä matkalla. Mutta siitä kerrotaan ensi kerralla.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
© 2016 Plk Kallan Tiirat ry