top of page

Viimeiset hetket saaristossa


Hyvin nukutun yön jälkeen s/y Caramelin miehistö pääsi tutustumaan Jurmon kauniiseen autiuteen. Kaukaa katsottuna nähtiin muutama ihminen, mutta muuten miehistö sai nauttia suomalaista mieltä hellivästä yksinäisyydestä. Jurmon korkeimman huipun huiputtamisen jälkeen vuorossa oli vielä lyhyt kävelyretki kylänraitilla ennen kuin meren

kutsu kävi liian suureksi. Tasan kello kaksitoista Bluebird nosti jälleen purjeensa, minuutilleen suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Päivän purjehdus oli edellistä iltaa lyhyempi, ja leudosta sivutuulesta huolimatta miehistö sai Utön sataman näkyviin vajaan kolmen tunnin kuluttua. Purjehdusaikataulu oli suunniteltu sen mukaan, että ehdittäisiin hyvissä ajoin täydentämään ruokavaroja Suomen eteläisimpään kauppaan Utössä. Nopea googlaus saaren edustalla kuitenkin paljasti, että kauppa on auki vain klo 12 asti. Kukaan miehistön jäsen ei ollut ajatellut tehdä tätä tarkistusta ennen suunnitelmien tekemistä. Toinen syy aikatauluun oli säätiedotuksessa ilmoitettu sade, jonka tuli alkaa klo 15. Niin sade alkoikin, lähes tasan tarkkaan ennusteen mukaan, juuri kun viimeiset purjeet oli saatu pakattua paikoilleen rantautumisen jälkeen.

Iltapäivän ja illan aikana jatkuva sade ajoi miehistön pois kannelta, mutta se ei estänyt veneen valmistelemista tulevaan koitokseen, varsinaisen Itämeren ylittämiseen Utöstä Gotlantiin. Tehtäviä töitä olivat muun muassa VHF radion virittäminen, isonmaston puomin tarkistus ja veneen vesisäiliön letkun kiinnittäminen. Kaikki nämä puuhat miehistö teki toivoen saavansa käydä vielä kerran kunnollisessa saunassa kotimaassa, mutta lopulta oli tyydyttävä vain lämpimään suihkuun. Illan tullen kellot asetettiin soimaan kello 3.00, ja miehistö valmistautui viimeisen kunnollisen yöunen turvin ennen lähtöä kohti seuraavaa määränpäätä, Visbytä.


Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page