October 2, 2017

September 27, 2017

September 13, 2017

September 4, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Ystävällisiä kohtaamisia

Aamumme Laboen satamassa Kielissä alkoi juttutuokiolla satamamestarin kanssa: kävimme kysymässä häneltä kaupan sijaintia ja merivoimien harjoitusammuntojen ajankohtaa (emme halunneet joutua tykkitulen kohteeksi matkalla Heiligenhafeniin). Hän näytti kaupan sijainnin ilmakuvasta ja kertoi ammuntojen alkavan vasta maanantaina, joten ehtisimme hyvin alta pois. Lare jäi jälleen kerran veneelle valmistelemaan lähtöä Mutantin ja Kärpän lampsiessa ostoksille.

 

Palattuamme veneelle saimme taas yllättyä saksalaisten ystävällisyydestä. Erään läheisen veneen kapteeni, jonka olimme tavanneet jo edellisenä iltana, tuli taas juttelemaan kanssamme. Hän kertoi, että oli käynyt tänä kesänä Oslossa, joten hän tiesi, miten pitkä matka meillä vielä oli edessä. Siksi hän halusi toivottaa meille hyvää matkaa ja antoi vieläpä läksiäislahjaksi kaksi suklaalevyä. Kiitosten, hyvästelyjen ja pikaisten lähtövalmistelujen jälkeen ajoimme ulos satamasta ja avasimme purjeet myötätuulessa aasinkorville. Tuuli puhalsi riittävän navakasti, että pystyimme purjehtimaan koko matkan perille Heiligenhafeniin, jota lähestyessämme näimme tulomatkan ensimmäisen suomalaisveneen.

 

Satamaan päästyämme lähdimme kiireesti hakemaan bensaa lähimmältä huoltoasemalta - se nimittäin suljettaisiin noin kahdessakymmenessä minuutissa. Ehdimme onneksi perille ajoissa ja täytimme kanisterit. Mutantin ja Kärpän lähdettyä maksamaan huoltoaseman sisälle aseman omistaja tuli kysymään Larelta, tarvitsisimmeko kyytiä satamaan. Niinpä palatessamme maksamasta meitä odotti pihalla pieni henkilöauto, johon kanistereja oltiin juuri pakkaamassa. Vaikka yhteistä kieltä ei ollut (mies ei puhunut englantia), kommunikointi onnistui ja pääsimme nopeasti takaisin satamaan. Tarjouduimme tietysti maksamaan kyydistä, mutta mies ei halunnut maksua. Taas kerran pääsimme kokemaan pyyteetöntä avuliaisuutta!

 

Veneellä söimme iltapalaa ja pohdimme, miten purjehtisimme seuraavaan päämääräämme Bornholmiin; voisimme kulkea koko matkan käymättä satamassa (mikä tarkoittaisi yöpurjehdusta) tai yöpyä välissä jossakin satamassa ja jakaa matka siten kahteen etappiin. Päädyimme yöpurjehdukseen, sillä muutoin joutuisimme lähtemään seuraavana aamuna liikkeelle jo kuudelta, ja aikataulumme olisi tiukempi myös perillä Bornholmissa.

 

 

 

 

 

Ps. Aamulla tuulen suunta olikin kääntynyt, joten päätimme purjehtia Ruotsiin Tanskan kautta, jolloin yöpurjehdus jäikin pois suunnitelmista. Päivitämme blogia lisää kunhan ehdimme - päivät ovat melko kiireisiä.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
© 2016 Plk Kallan Tiirat ry