top of page

Hollanti, täältä tullaan!

Viisi minuuttia sen jälkeen, kun yön blogikirjoitus oli saatu toimitettua eetteriin, totesi sillä hetkellä hereillä ollut miehistö, että nyt olisi aika valjastaa hevoset voimineen veneen perälle. Ilmamassojen liikkeestä syntyvä uusiutuva energialähteemme oli nimittäin sen verran hengästynyt, että puhaltamisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Purjeet siis laskettiin ja Caramelle mennä pöristeli halki öisen Pohjanmeren, kunnes aamu alkoi jälleen sarastaa.

Auringon noustessa saavuimme vilkasliikenteiselle laivaväylälle Rotterdamin edustalle. Matkamme kulki laivaväylän halki ja vaikka väylä ylityskohdassa olikin kapea, onnistuimme aiheuttamaan pienoisen hämmingin liikenteen ohjauksessa hieman hitailla ja kokemattomilla korkeataajuusradio yhteydenotoillamme. Vinkki kaikille, jotka suunnittelevat samalla suunnalla seilaamista: Europortin edustalla käytetäänkin taajuuskanavaa kolme yleiskanavan 16 sijaan.

Loppujen lopuksi väylän ylitys kuitenkin sujui oikein sujuvasti, eikä yhtään kolaria tai haaksirikkoa syntynyt. Tuulikin oli taas yltynyt siihen malliin, että purjeet voitiin nostaa ja matka jatkui hiljaisen moottorin turvin. Loppumatka Ijmuideniin sujui loistavassa purjehdussäässä ja perille päästiin iltapäivällä, tosin viimeinen puolitoista tuntia jouduttiin kulkemaan moottorilla kevyen tuulen vuoksi. Matkalla tehtiin myös muutamia hyljehavaintoja, joista yhtä voikin etsiä blogissa olevista kuvista. Mistä pilkistää hylkeen pää?

Seuraava vinkki täällä matkaavalle: varaa aina käteistä mukaan. Kävi nimittäin ilmi, että useat hollantilaiset korttilaitteet ja Pankkiautomaatit ovat kovin yhteistyöhaluttomia suomalaisten pankki- ja luottokorttien kanssa. Kuten tarkkaavaisimmat lukijat huomasivat eilisestä blogitekstistä, oli modernilla suomalaisella miehistöllämme pulaa käteisestä jo eilen, joten, vaikka tänään vielä ruokatäydennyksistä kortilla selvittiinkin, päätettiin käteistä hankkia jalkoja säästämättä. Viimein suotuisa pankkiautomaatti saatiin paikallistettua noin neljän kilometrin patikkamatkan päästä. No, eipähän mennyt tämäkään päivä pelkäksi istuskeluksi.

Kun viimein väsyneet automaatin metsästäjät palasivat veneelle, täytyi vielä tehdä lopullinen päätös tulevien päivien reitistä, joka tosin oli jo hahmottunut aiemmin päivällä. Alkuperäisenä suunnitelmana oli jatkaa tästä merta pitkin Friislandin saarille ja sieltä sitten rannikkoa seuraillen kohti Saksaa. Säätieteilijät osasivat kuitenkin kertoa, että tulevien päivien tuuliolosuhteet olisivat melkoisen navakat. Siispä otettiin käyttöön suunnitelma B: Aamulla suunnataan kanavia pitkin Amsterdamiin, siitä hurjassa myötätuulessa purjehtien yli Ijsselmerin ja taas kanavia pitkin eteenpäin. Tavoitteena on päästä lauantaiksi Lauwersoogiin, jossa toimitetaan miehistön vaihdos. Siis kokka kohti Amsterdamia!

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page