top of page

Matkapäivitys

Ensimmäinen blogipäivitys(muistaaksemme), joka kirjoitetaan purjehtiessa.

Kuten eilen aavistelimme, alkoi tämä päivä myrskyisissä merkeissä. Aamupäivän mittaan satoi välillä runsaastikin ja salamia (muttei pepperonia) välähteli taivaalla harvakseltaan. Ennusteena oli, että sää selkenisi iltapäivällä, joten aamupäivä vietettiin rennosti veneellä. Satamassa oli ilmeisesti alkamassa jokin tapahtuma, sillä sinne pystyteltiin jos jonkinmoisia telttoja, lavoja, pomppulinnoja ja karuselleja.

Ennen pitkää sade lakkasikin, jolloin päätettiin vielä käydä hakemassa joitain paikallisia tuotteita veneen ruokakomeroa täydentämään. Kartasta otettiin suunta lähimpään sapuskapuotiin, mutta sen ovelle päästessä kohtasi miehistöä yllätys. Ilmeisesti 15.8. on Belgiassa vapaapäivä, jolloin kaupat ovat kiinni tai korkeintaan auki muutaman tunnin aamupäivällä. Jotain tämän suuntaista olisi toki voinut päätellä satamaan pystytetyistä rakennenelmista ja väenpaljoudesta, joka sinne päivän aikana oli virrannut. Eipä siis auttanut muu kuin muuttaa hieman suunnitelmaa. Taskujen pohjalta saatiin kaivettua sen verran käteistä, että lounas saatiin ostettua grillikojusta. Lisäksi miehistön suureksi helpotukseksi satamasta löytyi pieni auki oleva kioski, josta saatiin hommattua välttämättömät elintarvikkeet (kuten jäätelö ja vohvelit). Ja sitten vaan liikkeelle!

Satamasta lähdettyä voitiin todeta, että viimeinkin tuuli oli sopiva, jotta purjeet voitiin nostaa ja moottori sammuttaa. Siispä kokka kohti seuraavaa etappia, Ijmuidenia kahdeksankymmenenkahden merimailin päässä. Arvottu matkustusaika kaksikymmentä tuntia.

 

Tällä hetkellä on ei kovin synkkä, eikä myrskyinen yö. Kirkkaalla taivaalla tähdet tuikkivat ja vene lipuu tummalla merellä purjeidensa työntämänä. Sopivan voimakas länsituuli on siivittänyt matkaamme hyvää vauhtia. Nyt tuuli on kääntymässä etelään ja heikkenemässä. Saattaa olla että jossain vaiheessa joudumme taas käynnistämään moottorin ja rikkomaan meren hiljaisuuden. Tarkoituksena on päästä Rotterdamin edustalle auringon noustessa, jolloin pääsemme ylittämään vilkasliikenteisen laivaväylän valoisaan aikaan. Mutta nyt on taas aika vahdinvaihtoon ja päästää veneen ohjaaja ansaitulle parin tunnin lepohetkelleen. Caramelle matkaa kotia kohti.

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page