top of page

3. ryhmän viimeinen purjehduspäivä


Puuhailua kannella...

Pe 9.6. klo 20 aikoihin, kun olimme matkalla Bergkvaran satamaan, tuuli alkoi hiipua ja moottori ei lähtenyt käyntiin kun tuuli loppui. Saimme monia käytännön neuvoja Kuopiosta moottorin korjaamiseen. Sitten saimme pienen tuulen, jolla pääsimme purjehtien lähimpään seuraavaan satamaan. Tämä kesti ylimääräiset neljä tuntia.

Satamaan saavuimme siis purjeella ja ihmeellisesti pääsimme suoraan oikeaan osaan laituria pimeässä klo 1 maissa. Tilanne näytti, kuinka olimme oppineet tehtävämme miehistönä keulassa, purjeissa jne kukin tiesi tehtävänsä.

Tänä aamuna 10.6. Bergvkvarassa selvisi, että kylästä löytyy vierasvenesataman vierestä perämoottorihuolto, joka päivystää jatkuvasti. Sieltä tulivat korjaajaveljekset katsomaan moottoria ja pian selvisi, että bensan joukossa on vettä. Puolen tunnin työn jälkeen vesi oli saatu poistettua järjestelmästä ja tulpan vaihdon jälkeen kone lähti normaalisti käyntiin! Kun tankki tyhjennettiin, siellä oli pari senttiä vettä. Vaikuttaa siltä, että vesi on tullut viimeisen tankkauksen yhteydessä Kalmarin venebensa-asemalta, sillä ongelma tuli heti kohta tankkauksen jälkeen. Oli hyvä, että juuri tässä pienessä satamassa oli päivystävä moottorikorjaamo ja että ongelma ei ollut moottorissa.

Iltapäivällä alkoi 3. purjehdusryhmän viimeinen purjehdus kohti Karlskronaa. Alkuun kuljimme pidemmän pätkän vastatuuleen juuri korjatulla moottorilla, mutta tuulen voimistuessa pääsimme taas kryssimään purjeilla. Sää oli aurinkoinen ja osittain lämmin. Nyt olemme upean, punaisen kuun loistaessa nauttimassa yöpurjehduksesta Karlskronaan.

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page