October 2, 2017

September 27, 2017

September 13, 2017

September 4, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

3. ryhmän viimeinen purjehduspäivä

 

Pe 9.6. klo 20 aikoihin, kun olimme matkalla Bergkvaran satamaan, tuuli alkoi hiipua ja moottori ei lähtenyt käyntiin kun tuuli loppui. Saimme monia käytännön neuvoja Kuopiosta moottorin korjaamiseen. Sitten saimme pienen tuulen, jolla pääsimme purjehtien lähimpään seuraavaan satamaan. Tämä kesti ylimääräiset neljä tuntia.

 

Satamaan saavuimme siis purjeella ja ihmeellisesti pääsimme suoraan oikeaan osaan laituria pimeässä klo 1 maissa. Tilanne näytti, kuinka olimme oppineet tehtävämme miehistönä keulassa, purjeissa jne kukin tiesi tehtävänsä. 


Tänä aamuna 10.6. Bergvkvarassa selvisi, että kylästä löytyy vierasvenesataman vierestä perämoottorihuolto, joka päivystää jatkuvasti. Sieltä tulivat korjaajaveljekset katsomaan moottoria ja pian selvisi, että bensan joukossa on vettä. Puolen tunnin työn jälkeen vesi oli saatu poistettua järjestelmästä ja tulpan vaihdon jälkeen kone lähti normaalisti käyntiin!  Kun tankki tyhjennettiin, siellä oli pari senttiä vettä. Vaikuttaa siltä, että vesi on tullut viimeisen tankkauksen yhteydessä Kalmarin venebensa-asemalta, sillä ongelma tuli heti kohta tankkauksen jälkeen. Oli hyvä, että juuri tässä pienessä satamassa oli päivystävä moottorikorjaamo ja että ongelma ei ollut moottorissa.


Iltapäivällä alkoi 3. purjehdusryhmän viimeinen purjehdus kohti Karlskronaa. Alkuun kuljimme pidemmän pätkän vastatuuleen juuri korjatulla moottorilla, mutta tuulen voimistuessa pääsimme taas kryssimään purjeilla. Sää oli aurinkoinen ja osittain lämmin. Nyt olemme upean, punaisen kuun loistaessa nauttimassa yöpurjehduksesta Karlskronaan.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
© 2016 Plk Kallan Tiirat ry